Acasa   Membri   Activitati   Evenimente   Contact   EN
 
 

Acţiuni SigmaXi România

Sugestii de traducere în limba română a unor cărţi şi articole ştiinţifice importante.

Activităţi Sigma Xi în general

Activităţile Sigma Xi sunt descrise pe site-ul www.sigmaxi.org şi constau în general în acţiuni de recunoaştere (prin identificarea şi nominalizarea de noi membri sau acordarea de premii), acţiuni de antrenare a elevilor şi studenţilor în cercetarea ştiinţifică -- de exemplu concursul de jucării Sally Ride, grant-uri de cercetare pentru studenţi, acţiuni de popularizare a ştiinţei şi de implicare a publicului cum ar fi `science cafe', acţiuni de diseminare a principiilor deontologice ale cercetării ştiinţifice.

Activităţile prevăzute pentru Sigma Xi România sunt descrise în acordul de licenţiere al partenerului internaţional şi vor fi afişate pe această pagină pe măsură ce sunt lansate.

Conform art. 1, r 20-24 din constituţia (statutul) Sigma Xi şi după cum este explicat şi în această declaraţie organizaţia noastră este dedicată exclusiv misiunii sale, încurajarea cercetărilor originale în ştiinţele fundamentale şi aplicate.

Societatea, ca organizaţie, nu va folosi nici o parte a resurselor sale pentru susţinerea vreunei poziţii politice, înţelegând prin aceasta orice formă de propagandă, susţinerea sau combaterea ocupării de funcţii publice de către orice persoană sau intervenţia în procese de natură legislativă.

Forumurile desfăşurate sub titulatura Sigma Xi (întâlniri, publicaţii, pagini de web, discuţii electronice) sunt disponibile pentru expresia opiniilor ştiinţifice ale membrilor, în limita doar a spaţiului, timpului, şi calităţii prezentării, în măsura în care aceştia îşi susţin poziţia cu date şi metodologii specifice unui domeniu ştiinţific în care le este recunoscută autoritatea.